Keten tohumu nasıl tüketilir? Yoğurtlu keten tohumu faydaları...

Keten tohumu, yüksek lif barındıran bir besin olması sebebiyle başta sindirim sisteminin düzgün çalışması olmak üzere pek çok rahatsızlığa iyi gelmektedir. Sağlıklı birkaç tarifle hazırlanan keten tohumu aynı zamanda zayıflamak isteyenlerin de daha kalıcı ve hızlı kilo vermesine yardımcı olmaktadır. Peki keten tohumu nasıl yenir?

Keten tohumu nasıl tüketilir? Yoğurtlu keten tohumu faydaları...
23 March 2022 - 11:38

Sağlıklı ve besleyici besin dendiğinde son yıllarda ilk akla gelen ürün keten tohumudur. Ölçülü miktarda ve doğru tariflerle tüketildiği zaman oldukça işe yarayan keten tohumu, başta kalp ve damar hastalıkları olmak üzere birçok hastalığın kısa sürede iyileşmesini sağlar. Özellikle de kan şekerinin dengelenmesi için ekili bir gıda olduğu bilinir. Keten tohumu genellikle yoğurtla birlikte tüketilse de birçok sağlıklı ve lezzetli tarifte kullanılabilir...

Probiyotik yoğurdun faydaları nelerdir? Probiyotik yoğurt ne zaman yenir?

Keten Tohumu Nasıl Yenir? Yoğurt ve Keten Tohumu Karışımı

1 kase yoğurdun içine 1 tatlı kaşığı keten tohumu eklenir ve karıştırıp yenebilir. Bu tarif, sindirim sisteminin daha hızlı çalışmasına yardımcı olarak bağırsak sağılığını korur. Her gün düzenli olarak keten tohumu ve yoğurt karışımının tüketilmesi, zayıflamak isteyenlerin daha hızlı ve kalıcı kilo vermesine yardımcı olur. 

Peynirli Keten Tohumu Salatası

Malzemeler:

Marul

Roka

Domates

Salatalık

Maydanoz

Beyaz peynir

Siyah veya yeşil zeytin

Keten tohumu

Zeytinyağı

Limon

Hazırlanışı:

Tüm yeşillikler bol suda yıkanır ve derince bir kabın içine alınır. Zeytinyağı ve limonla harmanladıktan sonra üzerine beyaz peynir dilimleri eklenir. Hazırlanan salataya son olarak keten tohumu serpiştirilir ve servis edilebilir.

Hindistan Cevizi Sütlü Yulaf Lapası Tarifi İçin Malzemeler

Malzemeler:

1 su bardağı hindistan cevizi sütü

2 yemek kaşığı organik yulaf ezmesi

4 adet kuru erik

1 tatlı kaşığı keten tohumu

Kuruyemiş 

Meyve

Hazırlanışı:

Küçük bir tencerenin içine hindistan cevizi sütü, yulaf, kuru erikler ve keten tohumu ilave edilir. Hazırlanan karışım yoğun bir kıvam alıncaya kadar karıştırılır. Hazırlanan lapa, bir kaseye alınır ve üzeri kuruyemişlerle süslenerek servis edilebilir. 

This news 0 hits received.

COMMENTS

  • 0 Comment